JP Hope - шаблон joomla Авто
slide 3

Ons trainingscentrum

Dit onderdeel van Oelly's farm heeft als doel individueel te trainen met baas en hond om een zelfstandige, harmonieuze samenwerking te bekomen tussen beiden. Hier voor maken we gebruik van de "Fluister en luister" methode

 

'Inlevingsvermogen van hond is aangeboren'

Geschreven door Webmaster. Gepost in Oellysfarm

Het vermogen van honden om zich te verplaatsen in mensen is waarschijnlijk voor een groot deel aangeboren. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers aangetoond.

Wolven zijn net als honden in staat om de stemming van mensen af te lezen en hun gedrag daarop aan te passen.

Die bevinding suggereert volgens onderzoekers van de Universiteit van Florida dat het inlevingsvermogen van honden voor een belangrijk deel is aangeboren, zo meldt Discovery News.

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door honden en wolven om voedsel te laten bedelen bij verschillende mensen. Sommige proefpersonen hadden veel aandacht voor de dieren, anderen waren druk bezet en bevonden zich in een positie van waaruit ze de viervoeters niet konden zien.

Zowel honden als wolven lieten de drukbezette mensen meestal links liggen en benaderden met name de proefpersonen die hun aandacht erbij hadden.

De resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Learning & Behaviour.

Zwerfhonden

Toch is ook de omgeving van invloed op het inlevingsvermogen van honden. Uit het onderzoek bleek dat honden het gedrag van proefpersonen het beste konden interpreteren als ze gedurende hun leven veel in contact waren geweest met mensen. Zo bleken zwerfhonden minder goed in staat om de emoties van mensen af te lezen, dan honden die bij een gezin woonden.

“De resultaten suggereren dat het vermogen van honden om menselijke gedragingen te interpreteren voortkomt uit de natuurlijke bereidheid om mensen als compagnons te accepteren”, schrijft hoofdonderzoeker Monique Udell.

"Maar ook de conditionering van de huisdieren om menselijke acties te bestuderen speelt mee", aldus de onderzoekster.

bron: hln.be

 

Luchtfoto

Contacteer Ons

Wens je verder op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

  • Adres: Kortessemstraat 28, 3830 Wellen
  • Telefoon: (012)26.44.50
  • Fax: (12)26.44.50
  • Email: info[at]oellysfarm.be
      png transparent social media facebook logo hashtag facebook blue text photography

 

   

 

Banner Logo Buttom