JP Hope - шаблон joomla Авто
slide 2

Ons Gastenverblijf

We hebben er bewust voor gekozen om dit kleinschalig te houden. We nemen dan ook ruim de tijd voor de verzorging van uw hond

 
slide 4

 

'Voorleeshonden' helpen kinderen beter te lezen

Geschreven door Webmaster. Gepost in Oellysfarm

Een opmerkelijk project om kinderen beter te leren lezen, is vanuit de Verenigde Staten overgewaaid naar Groot-Brittannië. Kinderen lezen hardop verhaaltjes voor aan honden of andere huisdieren. Dat zou helpen hun zelfvertrouwen en leestechnieken te verbeteren.

"Een hond geeft geen kritische opmerkingen en corrigeert de uitspraak van de kinderen niet: hij veroordeelt niet", zegt Tony Nevett, bezitter van een diploma in dierentherapie en eigenaar van Danny, een 'Read hond'. "De hond is slechts een hulpmiddel: de kinderen realiseren niet dat ze aan het lezen zijn, en leren zo te doen waar ze in de klas het zelfvertrouwen niet voor hebben. Sommigen gaan er zo in op dat ze zelfs de plaatjes aan de hond laten zien", zegt de therapeut enthousiast.

Honden krijgen vijf maanden training om een 'Read Dog' te worden. Read staat voor Reading Education Assistance Dogs. Vooral hazewindhonden en windhonden worden voor het project opgeleid omdat ze niet blaffen en slecht kort haar hebben, wat beter is voor kinderen die allergisch zijn voor dierenhaar- en of stof.

Succes

Nevett hoopt dat het project, dat nu in Kent proefdraait, zich over het hele land zal verspreiden. "We hebben al wat successen gekend, onder andere met een meisje met het syndroom van Down, wier leestechnieken door de aanwezigheid van een hond echt vooruit zijn gegaan."

Maar luisteren de honden dan ook echt naar de verhaaltjes die hun verteld worden? Soms knikken ze en spitsen ze hun oren, maar soms doen ze hun ogen dicht en lijken ze niet meer te luisteren. "Dan vertel ik de kinderen dat Danny over hun verhalen aan het dromen is", lacht Nevett.

Bron:www.hbvl.be (04-03-2011)

Luchtfoto

Contacteer Ons

Wens je verder op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

  • Adres: Kortessemstraat 28, 3830 Wellen
  • Telefoon: (012)26.44.50
  • Fax: (12)26.44.50
  • Email: info[at]oellysfarm.be
      png transparent social media facebook logo hashtag facebook blue text photography

 

   

 

Banner Logo Buttom