JP Hope - шаблон joomla Авто
slide 2

Ons Gastenverblijf

We hebben er bewust voor gekozen om dit kleinschalig te houden. We nemen dan ook ruim de tijd voor de verzorging van uw hond

 
slide 4

 

"Baasjes vragen zelfs liposuctie voor hun hond"

Gepost in Oellysfarm

Plastische chirurgie bij huisdieren is aan een stevige opmars bezig. Van een huidtransplantatie, het corrigeren van o-benen, het wegnemen van overtollige huidplooien tot een genderoperatie. "Vraag het en wij kunnen het doen", zegt dierenarts Chantal Vandecan. Met de nadruk op 'kunnen'. "Want de ingreep moet de levenskwaliteit van de hond ten goede komen. Niet het nut van de eigenaar."

De dierenartsen van dierenkliniek Vandecan in Waterschei zijn in België bij de pioniers wat chirurgie bij kleine huisdieren betreft. Stichtster Chantal Vandecan trok jaren geleden al naar buitenlandse seminaries om de laatste nieuwe technieken onder de knie te krijgen. Ze leerde er ingrepen die in België toen nog ondenkbaar waren. Intussen is de hond of kat een gezinslid geworden en mag het kosten wat het kost om het dier gezond te houden of te maken.

Onrechtstreeks is dit de belangrijkste reden voor de groei van het aantal chirurgische ingrepen. "Maar niemand laat zomaar een geliefd iemand opereren", zegt dierenarts Laure Ameel. "Er moet altijd een aanleiding zijn. Dat kan een ongeval zijn. Maar dat gebeurde vroeger net zoveel als nu. Wij zien duidelijk twee tendenzen. Er zijn meer aangeboren afwijkingen en het aantal tumoren neemt onrustwekkend toe. Het zijn ziektes van deze tijd. Het eerste is een gevolg van de overfokking bij de modehondjes. Het tweede is een logisch gevolg van de betere voeding en verzorging van onze huisdieren. De dieren leven langer en kanker is nu eenmaal dé ouderdomsziekte."

Bron: www.hbvl.be 02-01-10

 

 

Luchtfoto

Contacteer Ons

Wens je verder op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

  • Adres: Kortessemstraat 28, 3830 Wellen
  • Telefoon: (012)26.44.50
  • Fax: (12)26.44.50
  • Email: info[at]oellysfarm.be
      png transparent social media facebook logo hashtag facebook blue text photography

 

   

 

Banner Logo Buttom