JP Hope - шаблон joomla Авто
slide 2

Ons Gastenverblijf

We hebben er bewust voor gekozen om dit kleinschalig te houden. We nemen dan ook ruim de tijd voor de verzorging van uw hond

slide 3

Ons trainingscentrum

Dit onderdeel van Oelly's farm heeft als doel individueel te trainen met baas en hond om een zelfstandige, harmonieuze samenwerking te bekomen tussen beiden. Hier voor maken we gebruik van de "Fluister en luister" methode

Blog

Het jaarlijks weerkerend probleem

Geschreven door Webmaster op . Gepost in Blog

Hallo beste Oelly's- farm fans,


Een nieuwe maand, dus weer een nieuwe nieuwsbrief (niet altijd waar hé ).
Deze keer wil ik jullie even onderhouden over het jaarlijks weerkerend probleem nl. dit van onze onprettige vijanden de "Vlooien en Teken" . Er zijn een hele reeks van middelen op de markt om onze viervoeter te vrijwaren en/of te verlossen van deze onaangename creaturen. Het zijn echter allemaal chemisch geprepareerde producten die voor en nadelen hebben maar tot heden toch een noodzakelijk kwaad betekenden voor strijd tegen deze parasieten.
Wisten jullie echter dat er ook natuurlijke middelen bestaan om deze onaangename gasten van je hond af te houden, let op: afhouden niet verwijderen als ze reeds aanwezig zijn? Wel "Look" is er zo een van. Het gebruik van look pillen was ons reeds langer bekend even als het versnipperen van een teentje look onder Bobby zijn eten. Nu kwam er op zekere dag een klant van ons opdraven met lookkoekjes die hij zelf bakte. Dit was voor Eppie het signaal om het te gaan uitproberen en te testen op onze eigen honden. Die waren dadelijk in hun nopjes en genieten nu elke dag van hun beloning een zelfgebakken Lookkoekje die door hun stevigheid nog een tweede functie vervullen nl. tandreinigend zoals bv. een dentastix.


Vanaf heden kan je ze bij ons ook aankopen, als je de tijd ontbreekt om zelf te bakken, aan de prijs van 1 € het zakje.

 407833

VERSE KNOFLOOK EN KNOFLOOK PREPARRATEN (LIEVER NIET VOOR KATTEN°)
Verse knoflook helpt niet alleen bij de bestrijding van vlooien; het stimuleert tevens het immuunsysteem, waardoor uw hond infecties beter de baas kan. Ook stimuleert verse knoflook de leverfunctie en helpt het het lichaam bij de ontgifting op celniveau. Verder verlaagt de knoflook het bloedcholesterolgehalte en helpt het soms zelfs om kanker te bestrijden. In heel grote hoeveelheden gevoerd, kan verse knoflook een bepaald soort bloedarmoede veroorzaken. De werking van knoflook tegen vlooien wordt als volgt verklaard: bij een dagelijkse toediening door het voer komt de knoflookgeur na een paar weken in het huidvet. Vlooien hebben hier een hekel aan. Uiteraard werkt knoflook niet tegen vlooien als je de hond wast met een vet-afbrekende shampoo.
Ook knoflook in poedervorm is effectief tegen vlooien, maar minder dan verse knoflook.
Hoewel er producten zijn met knoflook voor katten, moet hier erg voorzichtig mee omgegaan worden. Voor katten is knoflook namelijk veel giftiger dan voor honden.

Na een periode van grote drukte

Geschreven door Webmaster op . Gepost in Blog

Hallo beste Oelly's Farm vrienden,

Eindelijk wat tijd om onze site aan te passen. Na een periode van grote drukte is er nu wat meer rust terug gekeerd in onze farm. Moe maar voldaan en gelukkig omdat we weer een groot aantal viervoeters een mooie hondse vakantie hebben kunnen aanbieden bereiden we ons weer voor op het komend herfstverlof.
Zoals ieder jaar na de zomervakantie is onze ervaring weer een stuk rijker geworden en zijn aanpassingen aan onze organisatie een normaal hier opvolgend feit. Zo hebben we weer vastgesteld dat 90% van onze hotelgasten het fijn vinden om meegebrachte manden en/of dekentjes te slopen met alle gevolgen van dien. Daarom hebben we besloten van geen persoonlijke attributen meer aan de honden te geven en enkel onze eigen materialen (hieraan gebeurd er doorgaans niets) te gebruiken. Dus bij deze geen dekentjes, kussens en / of speelgoedjes meebrengen want ze worden door ons gewoon opzij gelegd en niet gebruikt.
Een organisatorisch gegeven wat op bepaalde tijdstippen chaos veroorzaakt is de breng en afhaal tijd. Vandaar dat wij willen vragen aan de baasjes om het brengen zoveel mogelijk te behouden tussen 13.00 en 14.00 uur, niet vroeger of later Afhalen tussen 09.00 en 10.00 uur. Dit zagen we graag van toepassing in de periodes van 15/06 tot 15/09, tijdens het kerst- en paasvakantie en tijdens de herfst en krokus vakantie. Op zondag is ophalen voorzien tussen 09.00 en 10.00 uur en brengen kan in geen geval. En dit het hele jaar door.
We vragen dit omdat we jullie honden zo stressloos mogelijk wensen op te vangen en weer af te leveren. Hun verblijf op een fijne rustige manier te laten verlopen is voor ons prioriteit nummer één en daar gaan we voor. We rekenen dus op jullie begrip voor deze regeling.
Niet nieuw, maar we willen het nog even naar voor brengen is het wassen van jou trouwe viervoeter. Na een fijne hondse vakantie, waarbij ravotten in de speelweide dagelijks op het programma staat, is het niet evident dat jouw vriend nog de properste onder de hondenhemel is. Daarom bieden wij de mogelijkheid om hem gewassen terug aan jullie te overhandigen. Graag dus een wasbeurt op voorhand te reserveren. De prijs van het wassen bij trimsalon "De Krullebol" ligt tussen de 25 en 35 € naargelang de grootte van de hond en/of de lengte van de haren. Je kan dit best aanvragen via het reserveringsformulier zodat de wasbeurt vooraf reeds kan worden vastgelegd.

Langs deze weg wil ik jullie ook reeds op de hoogte brengen van onze komende activiteiten zodat je jou agenda kunt bijwerken:
• Zaterdag 16 en zondag 17 december "Kerst nocturne" in aanwezigheid van de kerstman.
• Zondag 3 juni 2018 10 jarig bestaan van Oelly's Farm. Dit wordt een spetterend feest voor al de Oelly's Farm Fans met tal van attracties . Dus zeker reeds noteren in jullie agenda om dit feest niet te missen!!!!!!!
• Verder blijft de mogelijkheid bestaan om vanuit onze farm te vertrekken voor een leuke wandeling met jou viervoeter. (vraag ons vrij om verdere info)
• Voor activiteiten van "Het Pioentje" en ons "REX Terras" kan je ons volgen op deze site of op facebook.
Zo dat was het dan voor nu! Tot volgende maand voor een volgende nieuwsbrief,
Het Oelly's Farm Team.

Die bepaalde pup

Geschreven door Webmaster op . Gepost in Blog

Beste Oelly's Farm vrienden,

Hier zijn we dan weer en volop in het Krokusverlof. Je kan het alweer raden, we hebben de handen weer meer als vol met onze gasten. Maar klagen doen we zeker niet want dit is ons lang leven. Al die honden om ons heen maakt ons telkens weer opnieuw erg gelukkig. In deze periode is het zelfs nog toffer want we hebben hier een aantal pups onder de gasten die extra aandacht vragen maar daar ook heel veel voor terug geven. Net als een opvang moeder blijven wij zo constant tussen de kleintjes zitten en eigenlijk houd ons dat ook jong .

In verband met die pups wil ik toch weer even de "Aankoop" in de aandacht brengen. Ondanks het zeer goede werk dat geleverd wordt door onze huidige minister van dierenwelzijn blijft de broodfokkerij en de invoer uit het Oostblok een doorn in de ogen van de meeste dierenvrienden. Het is echter zo diep geworteld in de maffiasfeer dat het bestrijden ervan niet eenvoudig is. Daarom nog eens oproep van ons team naar jullie toe: Doe de aanschaf van jouw nieuwe vriend bij een officiële fokker. Deze kan je vinden via de site van Sint Hubertus of via de talrijke rasverenigingen in België. Kies een fokker die MAXIMAAL twee rassen kweekt (liever nog één ras!). Vraag om vader en moeder te zien. Geef je ogen goed de kost, zo kan je reeds veel problemen uitschakelen. Heb je hierna toch nog twijfels maar ben je toch in de ban van "die bepaalde pup" vraag dan raad aan je dierenarts of neem zelfs een expert (dierenarts, gedragstherapeut, hondeninstructeur, ... )mee om naar het dier te gaan kijken. Je geeft beter een paar euro meer uit bij de aankoop van een quasi gezonde pup dan achteraf honderden euro's te moeten afdokken om hem eventueel gezond te krijgen als dit trouwens nog zou lukken. (?).

En nog even dit: bezint eer je eraan begint. Informeer jezelf goed over het gekozen ras. Bekijk grondig de karakter beschrijving van het ras. Doorlicht zelf jou wensen en die van je directe omgeving. Bekijk je eigen accommodatie en ga dan pas op zoek naar de ideale pup.

Oelly's farm wenst je heel veel succes met je zoektocht en daarna veel plezier en geluk met je nieuwe vriend(in).

PS. Klik eens op het Pioentje, misschien heb je interresse!

Luchtfoto

Contacteer Ons

Wens je verder op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

  • Adres: Kortessemstraat 28, 3830 Wellen
  • Telefoon: (012)26.44.50
  • Fax: (12)26.44.50
  • Email: info[at]oellysfarm.be

Banner Logo Buttom