JP Hope - шаблон joomla Авто
slide 2

Ons Gastenverblijf

We hebben er bewust voor gekozen om dit kleinschalig te houden. We nemen dan ook ruim de tijd voor de verzorging van uw hond

slide 3

Ons trainingscentrum

Dit onderdeel van Oelly's farm heeft als doel individueel te trainen met baas en hond om een zelfstandige, harmonieuze samenwerking te bekomen tussen beiden. Hier voor maken we gebruik van de "Fluister en luister" methode

Oproep aan elke hondenliefhebber

Geschreven door Webmaster op . Gepost in 2014

Beste Oelly's Farm vrienden,

 

De feestdagen zijn weer een tijdje achter de rug en zo is de rust in ons pension weer wat weergekeerd. Echter stilte voor de storm want het krokusverlof is reeds duidelijk in het zicht. Dus nu even tijd maken om onze site wat op te frissen met een nieuwe tekst.

Inspiratie had ik dadelijk weer meer als genoeg want het zware bijtaccident in Riemst kan ik echt niet laten voorbij gaan. Het is gewoon verschrikkelijk dat zo iets kon gebeuren en het had nog veel erger kunnen zijn. Als ik de controles bekijk die wij de voorbije jaren hebben doorgemaakt dan kan het bij mij echt niet erin hoe deze man nog aan een vergunning kon geraken. Ik weet wel de inspectie diensten van het federaal voedsel agentschap en dierenwelzijn zijn zeer sterk onderbemand maar dit kan echt niet het verschrikkelijke voorval verrechtvaardigen. Dat het aantal fokkers in ons land spectaculair blijft stijgen en dat deze stijging recht evenredig is met het aantal misbruiken en dierenleed dat wordt veroorzaakt, ruikt voor mij echt naar maffiapraktijken van de ergste soort. Dit moet absoluut stoppen en zo snel mogelijk.

Daarom wil ik mij ook speciaal richten naar iedere hondenvriend en jullie oproepen om mee te helpen deze praktijken te stoppen. Hoe kunnen jullie dat hoor ik je al denken. Wel heel simpel: heb je de intentie om een hond aan te schaffen, denk dan eerst eens grondig na, hou een aantal tips in het achterhoofd en stel jezelf enkele cruciale vragen.

• Welke hond past bij mij en mijn gezin.

• Heb ik een keuze gemaakt zoek dan in de literatuur wat je van het gekozen ras mag en kan verwachten.

• Ga op zoek naar een eerlijke echte fokker bv. Via de site van Sint Hubertus. Je kan ook informatie vragen aan je dierenarts of aan een erkende rasvereniging.

• Laat je nooit verleiden door een abnormale lage prijs.

• Heb je een fokker gevonden vraag dan steeds om de moeder te zien. Contact met de vader, indien aanwezig, is ook nog een extra pluspunt.

• Bekijk de plaats waar de pups zich bevinden.

• Neem notie van de fokker in zijn omgang met de pups.

• Laat je vergezellen van een kenner indien mogelijk.

Met deze strategie kan je jezelf en de toekomstige pup een hele reeks van ongemakken besparen. Hou echter voor ogen dat het geen 100% garantie is want alles is toch maar een geheel van moment opnames die geen sluitende zekerheid bieden maar toch een grote marge van veiligheid bij zich dragen.

Op deze manier kan je echt meehelpen om de broodfokkers en de dierenmaffia de wind uit de zeilen te halen. MAAR hier eindigt het verhaal niet! Iedereen is nu vol afgrijzen voor het verhaal van Riemst, maar hoeveel bijtaccidenten gebeuren er niet per dag die de krant niet halen maar toch reëel bestaan. En daar, beste vrienden, zijn vele hondeneigenaars de uitlokkende factor van. De problemen waarmee wij dagelijks geconfronteerd worden in onze praktijk zijn voor 90 % te wijten aan het niet baas zijn over hun hond. De rede hiervan is meestal terug te vinden in het vermenselijken van de viervoeter door de eigenaar. Het is ons kind, hij slaapt bij ons in het bed, hij ligt 's avonds in de zetel naast ons, hij kan de hele dag door eten want zijn bakje staat steeds gevuld, er is altijd een brokje over als wij gegeten hebben enz. enz. Dit zijn enkele van de wandaden die wij te horen krijgen als er problemen zijn. En dan komt de vraag: Kan je ons helpen om Bobbys gedrag te veranderen? Wel tot mijn grote spijt kan ik dit niet omdat er aan Bobby niets mis is , hij is gewoon hoe jij hem gemaakt hebt. Wat we wel kunnen is jou opvoeden om als baas met Bobby om te gaan. Het resultaat is dan, wij blij, Bobby blij en jij blij.

Volgende keer ga ik hier nog wat dieper op in, nu hebben jullie reeds stof genoeg om na te denken.

Pootje en tot de volgende,

Ivo

Luchtfoto

Contacteer Ons

Wens je verder op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

  • Adres: Kortessemstraat 28, 3830 Wellen
  • Telefoon: (012)26.44.50
  • Fax: (12)26.44.50
  • Email: info[at]oellysfarm.be

Banner Logo Buttom