JP Hope - шаблон joomla Авто
slide 2

Ons Gastenverblijf

We hebben er bewust voor gekozen om dit kleinschalig te houden. We nemen dan ook ruim de tijd voor de verzorging van uw hond

slide 3

Ons trainingscentrum

Dit onderdeel van Oelly's farm heeft als doel individueel te trainen met baas en hond om een zelfstandige, harmonieuze samenwerking te bekomen tussen beiden. Hier voor maken we gebruik van de "Fluister en luister" methode

Die vervelende vuurwerken

Geschreven door Webmaster op . Gepost in 2013

Beste Oelly's-Farm vrienden,

 

Het is weer stilaan tijd om me nog eens tot jullie te richten. Het intense werk en de drukte hier binnen onze Farm maken het niet evident om nieuwe teksten op de site te brengen, maar we doen ons best.

Met de eindejaarsfeesten reeds vaag in het zicht, wil ik nu toch van de gelegenheid gebruik maken om eens een woordje te plaatsen i.v.m. de vervelende vuurwerken die de oren en de gemoedsrust van onze viervoeters enorm kunnen teisteren. Uit ervaring weten we dat zeer veel honden een panische angst hebben van dit nutteloze en oerdom fenomeen. Er zijn kerels bij die er zelfs in slagen om uit een goed beveiligde ren te ontsnappen zo zwaar kan de paniek toeslaan. MAAR ... we kunnen hier daadwerkelijk wat aandoen.

· Op lange termijn of m.a.w. NU.

Het gedrag dat sommige honden vertonen op harde geluiden kan steeds erger worden indien we niets ondernemen. We kunnen hier werkelijk hulp bieden door onze viervoeter te laten gewennen op een progressieve manier aan deze geluiden. Dit kan op een eenvoudige manier door hem deze geluiden (via bv. Een CD) rustig te laten kennen en in zich op te nemen. We spelen deze CD af op een vrij laag volume en dit zeer regelmatig en lang. Na enkele dagen gaan we het volume iets verhogen. Als hij de oren spitst is het OK. Dus zeker niet tot er een hevige reactie volgt. Eén vaste regel: LANGZAAM EN ZEER PROGRESSIEF! Zo werken we iedere dag door tot we aan een vrij hoog volume geraken zonder, ik druk er weer op, te forceren. Je kan deze training ondersteunen door je huisdier Zylkène te geven (raadpleeg je dierenarts hierover)

 

. Op korte termijn.

Zorg dat je een verstopplaats hebt waar je hond zich kan in terugtrekken en maak ze klaar een tweetal weken vooraf. Je vriend heeft dan de tijd om hieraan te gewennen. Het moet een plaats zijn waar hij zich goed voelt. Dit kan eventueel zelfs een bench zijn. Leg hierover een deken zodat de lichtflitsen van het vuurwerk niet kunnen storen. Leg speeltjes en snoepjes in deze verstopplaats zo gaat jou viervoeter de link leggen met iets aangenaams.

Laat je hond door de dag extra lang uit zodat hij lekker moe is.

 

·Op oudejaarsavond.

1. Sluit al de deuren en ramen.

2. Laat je huisdier niet alleen.

3. Geef hem veel afleiding met speeltjes en snoepjes.

4. Negeer zijn zenuwachtig gedrag want anders ga je dit gedrag bevestigen.

5. Straf hem zeker niet!

Zo veel oefen plezier en succes.

Tot volgende maand,

 

Het Oelly's-Farm-Team

Een zeer drukke maar fijne tijd

Geschreven door Webmaster op . Gepost in 2013

Hallo beste klanten, hondenvrienden en sympathisanten,

 

Eindelijk weer eens tijd om jullie via de site weer wat nieuws te brengen. We hebben een zeer drukke maar fijne tijd achter de rug met tal van toffe viervoeters die bij ons op vakantie kwamen. Het wordt nu wat rustiger in onze farm alhoewel het nog volzet is tot 15 september e.k.

Zoals ieder jaar leren we heel wat bij en doen we heel wat ervaring op. Dit leid telkens ook wel weer naar aanpassingen aan onze algemene voorwaarden. Ons hoofddoel in ons pension is en blijft de gast (jou hond) een optimale en onvergetelijke hondse vakantie te bieden. Dat we daar in slagen blijk uit de talrijke positieve reacties van de baasjes via mails, attenties en zelfs prachtige bloemenruikers. Maar zoals het bij alles gaat zijn er spijtig genoeg ook enkele uitzonderingen die de regel bevestigen. Zo hebben we een drietal honden vervroegd moeten laten ophalen omdat de dieren zich echt niet konden aanpassen en danig onder de stress bleven staan.

Bedankt aan al onze bezoekers

Geschreven door Webmaster op . Gepost in 2013

Beste hondenvrienden en sympathisanten van Oelly's Farm,

 

Nog nagenietend van onze schitterende opendeurdag, wil ik langs deze weg de 71 honden en 200 bezoekers bedanken voor hun enthousiaste aanwezigheid op deze dag. Dit was echt buiten onze verwachting.

Maar wie we zeker niet mogen vergeten te bedanken is onze plaatselijke chef Nele van "Gesmaakt". Zij heeft iedereen aangenaam verast met haar heerlijke hapjes en soepje. Een echte aanrader voor iedereen die thuis een feestje wil bouwen en zelf wil meegenieten! Iedere aanwezige proever beaamde dit volmondig. www.gesmaakt.be .

Niet alleen Nele zorgde voor een optimale sfeer maar ook onze muzikale geburen Johan en Anneleen deden een duit in het zakje. Hun muzikale omlijsting maakte dat het geheel gewoon af was!

Maar als er iemand is die niet mag vergeten worden, die zich steeds op de achtergrond houd, maar zonder haar er geen geslaagde opendeurdag mogelijk was (bekijk maar even de prachtig onderhouden tuin) dan is het wel "De moeder van de roedel" mijn eigen vrouwtje Eppie. Aan haar een speciale dank voor haar super inzet jaar in jaar uit voor heel Oelly's Farm met zijn vaste en tijdelijke gasten. BEDANKT!

 

Onze 6de Opendeurdag

Geschreven door Webmaster op . Gepost in 2013

Opendeurdagjuni2072013

" OELLY'S-FARM"

Zondag 2 juni 2013

Opendeurdag!

 

Beste hondenvrienden,

Op 2 juni e.k. is het weer zover, voor de 6 de keer stellen we de deuren van onze farm open voor het publiek. We willen langs deze weg dan ook gebruik maken om jou en je familie hartelijk uit te nodigen op deze dag.

We verwelkomen jullie met een drankje en een hapje tussen 14.00 en 18.00 uur. Chef Nele van het Wellense "GESMAAKT" zal ervoor zorgen dat alles culinair in goede banen zal verlopen. Het geheel wordt verder in de bloemen gezet door huis "FLORIBO" uit Kortessem. En om alles perfect af te garneren zal "JOHAN" zorgen voor de nodige live achtergrond muziek.

Jullie merken het al, Oelly's-Farm zorgt weer voor de nodige ingrediënten om een fijne namiddag te creëren voor al zijn hondenvrienden, dus rede genoeg om erbij te zijn!

Tot dan, het Oelly's-Farm team

   

Een extra service!

Geschreven door Webmaster op . Gepost in 2013

BannerMartensRobert

FotoRolluiken

Hallo beste Oelly's-Farm vrienden,

Hier dan nog wat nieuws vanuit Wellen. Zoals je kan zien op de foto is het plaatsen van rolluiken aan de rennen een feit geworden. We zijn zeer tevreden dat we onze viervoeters weer een extra service kunnen aanbieden dankzij deze verbetering. De winters (en daar hebben we nu wel genoeg van gehad) zullen een stuk warmer zijn en de zomers een stuk frisser. Deze realisatie is er gekomen met de hulp van de firma "N.V.Martens Robert" steenweg 50, 3590 Diepenbeek . Zij hebben gezorgd voor dit prachtig resultaat.

Maar er zijn nog realisaties opkomst, deze kan je komen bekijken op zondag 02/06/2013 tijdens onze opendeurdag. Wat het zal zijn houden we nog even stil tot dan, zo kunnen we jullie nieuwsgierigheid wat aanporren.

Onze opendeurdag zal weer een dag worden met tal van activiteiten zoals een hondenwandeling, workshops en demonstraties enz.. Het programma zal eerdaags gedetailleerd medegedeeld worden via deze site. Denk er wel aan dat de wedstrijd " De tofste hond van Wellen" ook dit jaar doorgaat. Jullie kunnen je viervoeter nu reeds inschrijven via mail, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , met vermelding van jou naam, adres en telefoon nummer en niet te vergeten de naam en het ras van jou trouwe vriend. Verdere info volgt ook later.

Zo dat was het dan weer, tot de volgende nieuwsbrief, groetjes,

Ivo.

Meer artikelen...

Luchtfoto

Contacteer Ons

Wens je verder op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

  • Adres: Kortessemstraat 28, 3830 Wellen
  • Telefoon: (012)26.44.50
  • Fax: (12)26.44.50
  • Email: info[at]oellysfarm.be

Banner Logo Buttom