JP Hope - шаблон joomla Авто
slide 2

Ons Gastenverblijf

We hebben er bewust voor gekozen om dit kleinschalig te houden. We nemen dan ook ruim de tijd voor de verzorging van uw hond

slide 3

Ons trainingscentrum

Dit onderdeel van Oelly's farm heeft als doel individueel te trainen met baas en hond om een zelfstandige, harmonieuze samenwerking te bekomen tussen beiden. Hier voor maken we gebruik van de "Fluister en luister" methode

Fijne feestdagen

Geschreven door Webmaster op . Gepost in 2012Hallo,

Het Oelly’s-Farm-Team wenst u en uw trouwe

viervoeter, prettige eindejaarsfeesten en een

voorspoedig en vooral gezond

2013.

Moge al uw wensen dit jaar in vervulling gaan!

Dit wensen u:

Eppie, Ivo, Niki, Danny-Boy, Diva, Angel, Rex, Garry, Bo, Rambo, Fieke en de

rest van de gang.

 

Het maakt ons zeer gelukkig.

Geschreven door Webmaster op . Gepost in 2012

Beste klanten, vrienden en sympathisanten van Oelly's-Farm.

 

Eindelijk heb ik wat tijd gevonden om onze site wat te updaten. De maanden juni, juli, augustus en ook nog september waren zeer drukke dagen voor het ganse team. Het maakt ons zeer gelukkig dat weer zoveel viervoeters en hun bazen er voor gekozen hebben om hun vakantie in ons hotel door te brengen.

Het vertrouwen dat jullie ons zo talrijk weer schonken is een bevestiging dat we goed bezig zijn. Dit wordt nog eens extra benadrukt door de tientallen reservaties die nu reeds opstaan voor dezelfde periode in 2013, waarvoor onze oprechte dank. Jullie weten dat optimale service en kwaliteit t.o.v. jullie huisvriend(en) voor ons een absolute prioriteit zijn. Blijkbaar is dit dus weer zeer goed meegevallen. De weergoden waren ons hierbij ook goed gezind want op een paar dagen na, waren er dit jaar geen echt extreme temperaturen die ons de haren lieten ten berge rijzen. We hadden met andere woorden dus alles vrij goed onder controle en ziektes of accidenten zijn dan ook volledig achterwege gebleven. Tot onze grote tevredenheid!

Toch is er ook wat treurig nieuws te vermelden. We vernamen namelijk het overlijden van twee vaste klanten van ons pension. Bicca de Duitse herder en Chabliske de lieve King Charles hebben ons verlaten. Voor hun baasjes uiteraard een zwaar verlies waar wij enkel als troost kunnen zeggen: ze hebben dankzij jullie toch een mooi leven gehad, bedankt hiervoor lieve baasjes in naam van Bicca & Chabliske.

Het leven gaat echter verder en zo vind ik het ook weer eens nodig om, i.v.m. de organisatie van ons pension, enkele puntjes op de i te zetten. Want blijkbaar zijn er toch nog enkele baasjes die ofwel de algemene voorwaarden niet lezen of totaal anders interpreteren.

Ik zet bij deze enkele punten nog even op een rij en de verbeterde versie van dit reglement kan je ook nog in zijn totaliteit nalezen op deze site.

Reserveren van een verblijf:

Stap 1: reserveren voor een bepaalde periode via telefoon, mondeling, per mail of per brief. Deze reservering blijft 8 dagen geldig.

Stap 2: 50% van het volledige bedrag van het verblijf storten. De reservering is definitief.

Stap 3: tijdig een volledig ingevuld reserveringsformulier bezorgen aan Oelly's-Farm.

Annuleren van een verblijf:

Zie algemene voorwaarden.

Vervroegd terug halen van de hond:

Er wordt GEEN teruggave gedaan van de resterende nachten. De rede hiervoor is heel simpel: de ren is verhuurd tot dag X, m.a.w. wij kunnen ze pas na dag X terug verhuren. Deze regel is trouwens in ieder (menselijk) hotel van toepassing.

Onze prijs is 15 € per nacht all-in:

De vraag van sommige baasjes hieromtrent is: Wij brengen zelf het eten mee, is er dan geen vermindering voorzien? Ons antwoord hierop is: Als je een kamer boekt waarbij ontbijt inbegrepen is kan je ook geen vermindering krijgen als je je eigen broodjes meebrengt!

Brengen en afhalen van de honden:

Dit is het hete hangijzer waarmee we de meeste problemen hebben. Wij wensen dat iedere nieuwe gast een proper en degelijk ontsmet verblijf mag betrekken. (Jullie willen op hotel ook geen beddengoed waarin jullie voorgangers reeds hebben geslapen) Dit kost ons echter werk en tijd. Vandaar dat er vanaf 1 december eerstkomend de volgende vaste regeling strikt zal gevolgd worden.

Brengen (inchecken) van de hond: iedere werkdag en zaterdag tussen 13.00 en 15.00 uur. Wil je absoluut dat hij vroeger komt dan kan dit mits duidelijke afspraak en de opleg van 15 € ttz. De nacht voordien wordt mee gereserveerd want wij kunnen geen andere hond in die ren onderbrengen wegens onderhoud dat vroeger moet geschieden.

Afhalen (verlaten van de kamer) dient te gebeuren tussen 8.00 uur en 10.00. Wil je de hond later ophalen dan kan dit mits duidelijke afspraak en de opleg van 15 € ttz. De volgende nacht wordt mee gereserveerd want er kan pas een nieuwe bewoner aanvaard worden vanaf 13.00 uur de dag nadien.

Zondagen en feestdagen zijn wij gesloten! Wij zijn er voor de aanwezige honden maar brengen of ophalen kan niet gebeuren.

Ik hoop dat ik dit maal duidelijk ben geweest zodat iedereen op voorhand weet welke hier de huisregels zijn zodat niemand nog voor verrassingen kom te staan. En ik zeg nog steeds dat goede afspraken de beste vrienden maken. Per slot van rekening gaat het toch over het welzijn van jullie lieve vriend viervoeter. Hij of zij verdiend ook een optimale vakantie, net als het baasje.

Ivo

Hectische periode

Geschreven door Webmaster op . Gepost in 2012

Hallo allemaal,

Na lange tijd- het is al bijna een jaar geleden- kan ik zelf nog eens een bijdrage leveren aan de inhoud op deze pagina. Ik heb na een geslaagd eerste jaar als Physician Assistant in opleiding eindelijk nog eens een langere periode kunnen meewerken op onze Farm.

De eerste week van de vakantie betekent natuurlijk ook de start van een hele hectische periode. Hectisch, niet voor ons, we zijn het gewoon, maar eerder de stress en de laatste loodjes die duidelijk wegen bij de meeste hondenbezitters omdat de welverdiende vakantie er eindelijk aankomt. Spanningen die natuurlijk ook af te lezen zijn bij hun trouwe viervoeters. Voor velen is het de eerste keer op pension, anderen zijn het al gewoon en hebben hun normale gedragspatroon en uitzonderingen staan met geslepen tandjes klaar om te happen op de eerste de beste die ze tegenkomen. Laat nu dat net hetgene zijn wat me vorige week op mijn eerste dagje thuis overkwam. Ik dacht, leuk thuis, fijn stoeien met de honden en heerlijk wandelen in de velden. Ik zag ze al op een afstand zitten... 2 kleine pretoogjes die me dol enthousiast aankeken, was het een uitnodigende blik? Voor mij wel, echter in mijn enthousiasme wilde ik meteen de leiband van Gamine en Filou omdoen om met deze schattige teckels eens stevig te gaan stappen. Meteen kon ik kennis maken met de vlijmscherpe blitsers van Gamine. Ja hallo... ga even mijn leven wagen.... het besef van de stress die deze diertjes hadden omwille van hun nieuwe omgeving deed me uiteindelijk toch gelukkig weer denken aan de regels en de manier waarop een hond denkt. Tuurlijk ik had erom gevraagd.... Even de tijd nemen dus en jawel dat loont. Ik heb me op mijn gemak een tijdje bij hen in het hok gezet. Bang ben ik niet, gelukkig maar en ik heb het op me af laten komen. Ogen dicht en niet lang daarna voelde ik koude snoetjes en likjes op mijn been. Precies met het idee, van sorry jong, van daarnet. En ja hoor... nog geen 5 minuten later stapte ik welgemutst met nieuwe vrienden de Farm uit. Met een alweer wijze les natuurlijk en ook een goede verklaring voor het feit dat we altijd vragen om de honden vroeg op de dag te brengen. Kwestie van toch even de tijd kunnen nemen om te wennen aan de situatie.

Dat we uiteindelijk goede maatjes zijn geworden, kan u duidelijk zien op de foto. De cameraman was echter wel weer gewaarschuwd!!!!

Een week is zo om en ik heb ervan genoten. Het is hard werken en dat besef je dan als zoon soms te laat, dat je ouders verdomd veel werk hebben in het pension. Maar dat moet ook gezegd.... het geeft enorm veel voldoening. Zeker als je s'avonds de rust voelt komen over Oelly's Farm. Buikjes gevuld.... aandacht gehad, geknuffeld en de teller die langzaam weer naar beneden loopt, weer een dag minder tot mijn baasje weer thuis is en me komt ophalen.

Niki Palms

 

Super drukke dagen

Geschreven door Webmaster op . Gepost in 2012

Beste Oelly’s Farm vrienden,

Eindelijk heb ik wat tijd gevonden om deze pagina te vernieuwen.

Eerst en vooral wil ik iedereen bedanken die aanwezig was op onze opendeurdag van 03 juni ll. Met 247 bezoekers en een vijftigtal honden was deze dag meer als geslaagd. We waren aangenaam verrast dat, ondanks het slechte weer, toch nog zoveel sympathisanten van ons pension kwamen opdagen.

De ludieke verkiezing van de tofste hond van Wellen lag zeker aan de basis van dit succes. Ik wil trouwens langs deze weg de mensen die deel uitmaakten van de jury hartelijk bedanken voor hun medewerking. Met Ingrid Smets (onze huisdierenarts) als voorzitter, Jo Jans (huisleverancier van Euro Premium), Kathleen Rego (huiskapster van onze honden) en Andy van het Woefke (huisleverancier van al de hondentoebehoren) als bijzitters verliep de keuring vlot en vlekkeloos. Het geheel werd dan nog eens aan mekaar gepraat door onze beste vriend Paul Palmaerts (correspondent van Het Belang van Limburg) die ook zorgde voor een gemoedelijke babbel met de baasjes. Kortom we kunnen terugblikken op een meer dan geslaagde dag.

Het feesten is echter weer even voorbij en een zeer drukke periode stormt op ons af. De maanden juli en augustus gaan voor ons pension super drukke dagen worden. Tijdens jullie verlof gaan wij ons uiterste best doen om jullie viervoeters ook een onvergetelijke vakantie te bieden. Hun trouwe dienst aan hun baasjes mag op deze manier ook wel eens beloond worden. Tot onze spijt hebben we ook dit jaar een aantal honden moeten doorverwijzen daar wij reeds vroeg op het jaar volledig waren uitgeboekt. Wij hopen uit de grond van ons hart dat ook zij op een goede plaats terecht komen waar ze kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

Zo dat was het voorlopig . Het zal nu wel september worden voor wij ons weer kunnen melden op de site, want nu gaan de pensiongasten voor en zal er geen tijd meer overblijven om stukjes te schrijven. In ieder geval voor iedereen een toffe vakantie en een behouden thuiskomst.

Tot september,

Het Oelly’s Farm Team

De tofste hond van Wellen

Geschreven door Webmaster op . Gepost in 2012

tofstehondwellen

Beste klanten, hondenvrienden en sympathisanten,

Met rasse schreden komt onze verjaardags opendeurdag korter bij. Zoals beloofd willen we jullie verder informeren over het aanbod van activiteiten die we jullie aanbieden.

Vooreerst zal er onze eerste Euro premium cup “De tofste hond van Wellen” doorgaan op onze terreinen. Het programma van deze cup ziet eruit als volgt :

 • 14.00 uur eerste doorgang van de kleine honden.
 • 14.30 uur doorgang van de vijf weerhouden finalisten.
 • 15.00 uur eerste doorgang van de middelgrote honden.
 • 15.30 uur doorgang van de vijf weerhouden finalisten.
 • 16.00 uur eerste doorgang grote honden.
 • 16.30 uur doorgang van de vijf weerhouden finalisten.
 • 17.00 uur Prijsuitreiking van al de categorieën.

 

Verder kan je doorlopend genieten van de volgende voorstellingen:

 • Schilderijen tentoonstelling van dierenportretten door kunstenares Hermine Pletsers www.herminepletsers.be
 • Gratis foto shot voor iedere aanwezige hond.
 • Demo hondenmassage door dierenfysiotherapeute Ellen Martens.

Dit alles overgoten met een hapje en een drankje moet van deze dag iets onvergetelijk maken voor jullie en het Oelly’s Farm Team.

Groetjes vanwege het ganse team en tot zondag 3 juni

Oelly’s-Farm 5 jaar 03-06-12

Geschreven door Webmaster op . Gepost in 2012

oellys5jaar

Op zondag 3 juni a.s. is het zover, Oelly's-Farm bestaat dan vijf jaar en dat willen we samen met jullie vieren. Wij hebben hiervoor aan een speciaal iets gedacht nl. een wedstrijd (ludiek) waarbij we " De tofste hond van Wellen en omstreken " gaan kiezen. M.a.w. iedere hond raszuiver of kruising, kan hieraan deelnemen. Het gaat dus niet over zuivere raskenmerken zoals in de traditionele hondenshows, maar wel degelijk over de uitstraling van de viervoeter en in samenhang met het baasje.

Een neutrale jury zal zich hierover uitspreken in drie categorieën nl. tot 12 kg., van 13 tot 25 kg, en zwaarder m.a.w. klein, middelgroot en groot.

Iedere deelnemer ontvangt een mooie prijs, de winnaar in iedere categorie de titel van tofste hond 2012.

Het blijft echter ludiek en zonder te willen concurreren. De bedoeling is en blijft iedere hond en ieder baasje een aangename namiddag te bezorgen waaraan iedereen met plezier kan aan terug denken.

Dus schrijf je vlug in voor deze eerste "Euro-premium cup, de tofste hond".

Het reglement evenals een inschrijvingsformulier vind je op deze site. Je kan inschrijven via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via de post (Oelly's-Farm Euro premium cup 2012 Kortessemstraat 28 te 3830 Wellen.

De hele namiddag zal er ook animatie zijn en kan je genieten van verschillende demonstraties. Het programma vind je op deze site vanaf half mei e.k.

Met hondse groetjes,

Het Oelly's-Farm-Team.

Meer artikelen...

Luchtfoto

Contacteer Ons

Wens je verder op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

 • Adres: Kortessemstraat 28, 3830 Wellen
 • Telefoon: (012)26.44.50
 • Fax: (12)26.44.50
 • Email: info[at]oellysfarm.be

Banner Logo Buttom